Kompresjon

Kompresjonsbehandling


Kompresjonsbehandling er en viktig behandlingsform ved ødemer / hovne bein på grunn av venøs svikt. Det vil si en nedsatt funksjon i det blodsystemet som fører blod tilbake til hjertet. Kompresjonsbehandling kan brukes også for at forebygge hevelser i beina og forebygge dannelse av blodpropp. Det kan brukes elastiske bind eller kompresjonsstrømper. Uansett hva som brukes av disse to skal de være individuelt tilpasset. Vi tar mål og tilpasser strømpene i butikken. Det finnes i tillegg hjelpemidler for at ta strømpene på og av.


Mange bruker benevnelsen støttestrømper og kompresjonsstrømper om hverandre. Forskjellen er at støttestrømpene er enkle, lette strømper som kun brukes forebyggende. Kompresjonsstrømpene, eller medisinsk graderte kompresjonsstrømper, er strømper som tilpasses hver enkelt etter mål på ankel, legg og evt. lår, og som gir et nøyaktig trykk til behandlingsformål.


Kompresjonsstrømper


Arv, graviditet eller mye ståing og gåing på jobb, er faktorer som kan bidra til åreknuter og hevelse i bena våre. Hvis du har begynt å få åreknuter, eller har daglig hevelse i bena så kan kompresjonsstrømper være til hjelp for deg. Disse strømpene finnes i ulik stramhetsgrad, og vi hjelper deg i butikken til å finne ut av hva du trenger. Kompresjonsstrømper finnes i flere klasser. Klassen indikerer hvor høyt mottrykk strømpene gir deg på muskelvenepumpen.


Ved arteriell svikt, bør du rådføre deg med legen din før bruk av kompresjon.


Anti trombose strømper


Dette er primært en strømpe for deg som er mye sengeliggende, og vil redusere risikoen for blodpropp. Brukes ofte i forbindelse med en operasjon.